Biojätteen lajitteluvelvoite

Tervehdys Pirkanmaan Jätehuollosta!

Ohjeistamme omakotiyhdistyksiä, koska omakotitaloja, pieniä taloyhtiöitä ja mökkejä koskeva biojätteen lajitteluvelvoite alkaa 1.9.2023 yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä. 

Tämän kartan vihreällä yhtenäisellä alueella 1-4 asunnon kiinteistöissä biojäte täytyy jatkossa lajitella joko yhteiseen tai omaan biojäteastiaan tai kompostoida. Osoitteella voi tarkistaa, kuuluuko kiinteistö velvoitteen piiriin.

Velvoitealueella asuvien ja mökkiläisten on nyt aika hoitaa velvoite kuntoon eli joko

  1. tilata oma biojäteastia Pirkanmaan Jätehuollosta,
  2. liittyä tai perustaa biokimppa tai
  3. aloittaa kompostointi jätehuoltomääräysten mukaisessa kompostorissa ja tehdä kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle (huomaa, että kaikkien biojätettä kompostoivien tulee tehdä kompostointi-ilmoitus riippumatta siitä, kuuluuko kiinteistö velvoitealueeseen vai ei).

Huom! Syyskuun lähestyessä asiakaspalvelumme saattaa ruuhkautua. Käsittelemme astiatilaukset ja kimppailmoitukset saapumisjärjestyksessä. Ei kannata säikähtää, jos sähköisesti tehtyyn tilaukseen ei heti tule vastausta. Tilaus on kyllä otettu sisään järjestelmään. Uutta yhteydenottoa ei kannata tehdä, koska se vain lisää ruuhkaa.

Lähetämme elokuun alussa kirjeen koteihin, joista tietojemme mukaan puuttuu vielä jäteastia, kimpan jäsenyys tai kompostointi-ilmoitus. Ilmoituksia ja tilauksia tulee kuitenkin nyt niin paljon, että kirjeen postituksen aikana osa sen saajista on jo saattanut hoitaa asian kuntoon. Siinä tapauksessa voi olla tyytyväinen ja ohittaa kirjeen ohjeet.

Tässä omakotiyhdistyksenne jäsenille tärkeitä linkkejä:

Osoite, josta löytyy kaikki tieto on pjhoy.fi/kotipiha

Muita suoria linkkejä: 

Tilaa oma biojäteastia

Perusta biokimppa

Lue lisää biokimpasta

Tee kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle

Apua kompostointiin

Tarkista osoitteella, kuuluuko kiinteistösi velvoitealueelle

Kesäisin lajitteluterveisin,

Emmi Poutanen

Emmi Poutanen, viestintäasiantuntija

Pirkanmaan Jätehuolto Oy, viestintä

Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere

emmi.poutanen@pjhoy.fi

050 479 6790

Yhteinen jäteastia naapurin kanssa on fiksu ja edullinen ratkaisu.
Lue lisää kimpoista

Kotisivut

Facebook

Instagram
Twitter

#YmpäristölleParas

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.